dimecres, 27 de novembre del 2013

Reportatge de Kilian Buades, alumne de 6é.

"Fent pa des de 1921"



El Forn de Benimarfull porta 95 anys en funcionament.


En 1921 es va construir el Forn de Benimarfull. Per aquella època  el regentava la Senyora Amparo, mare de Paco, iaia de Paco i besàvia de David, actual forner i orgullós de ser-ho.

Ell ha seguit la tradició familiar i continua fent els mateixos productes, amb les mateixes receptes, però s'ha modernitzat la maquinària ja que abans el Forn era de llenya, després de gasoil i ara és elèctric. 
Actualment David ha confirmat que allí a l'estiu no s'està molt bé perquè fa molta calor, però a les altres estacions s'està molt bé perquè al carrer fa fred i allí dins no.

El Forn obri a les dos del matí i tanca a les dotze de la nit. La tenda obri a les 8 del matí i tanca a les dos de la vesprada.

Pel Nadal no pot faltar al Forn un braç de torró de crema, pastís de moniato, d' ametla o de "cabello de ángel", carquinyols, anous glacejades, pastissos de glòria, ametlats, "cariñitos de coco", "mantecats", roscó de Reis amb nata, trufa, crema o sense res. Un postre barat pot ser; tortà d'ametla, ensaïmada de xocolate o "cabello de ángel".En el Forn ha augmentat la venta de carquinyols i "sequillos". 

David a vegades s'ha quedat dormit en el Forn perquè estava cansat. 
També del pa es fan diferents tipus: "Bimbo"," montaditos", puces, integral, fibra, casolà," virutes," "palillos", barretes, rústic, galleg i "xapata".

David ha dit que el que més li agrada fer és la coca de tomaca i el que menys preparar el repartiment de cada dia.

Ha segut un plaer entrevistar al forner de Benimarfull, conéixer el seu ofici i  la professionalitat en el que dia a dia treballa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada